Wil je je huiscosmetica of organische drogisterijcreaties naar een hoger
niveau tillen?
Probeer verzeepte kokosolie, ook bekend als kalium cocoaat of kalium cocoaat.
Achter de ingewikkelde naam gaat een nuttige grondstof schuil
voor de productie van natuurlijke preparaten voor reiniging,
detergenten, maar ook cosmetica.
Door zijn reinigende en emulgerende eigenschappen is een geschikt
ingrediënt in make-up removers, douchegels en -zepen, shampoos,
aftershavebalsems of huidcrèmes.
Het is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en
milieuvriendelijk. Als natuurlijk reinigingsmiddel heeft het
een goede reinigende en ontvettende werking en schuimt het goed. Tegelijkertijd
is het zeer zacht en mild voor de huid, die niet uitdroogt.
Daarom wordt het zelfs door de gevoelige huid goed
verdragen.
Het kan vet en water binden, dus het dient als een natuurlijke
emulgator bij de productie van crèmes.
Voordelen
- 100% natuurlijk en veganistisch
- Vrij van synthetische detergenten en chemische
additieven
- Biologisch afbreekbaar , milieuvriendelijk
- Zacht voor de huid, ook geschikt voor gevoelige huid
- Emulgering eigenschappen
- Ideale grondstof voor de productie van zelfgemaakte natuurlijke
cosmetica
Hoe wordt kaliumcacao geproduceerd?
Deze verzeepte kokosolie ontstaat tijdens het verzepingsproces van kokosolie.
Aan het begin staat de welbekende kokosnoot. Uit de pulp komt kokosolie, die
veel vetzuren bevat. Hun reactie met kaliumhydroxide produceert een zout,
kaliumcacaoaat. Puur, natuurlijk, zonder synthetische toevoegingen. Effectief
maar zacht en milieuvriendelijk omdat het gemakkelijk biologisch
afbreekbaar is.
Verzeping is een duizenden jaren oud proces om zeep te maken. Het werd al
toegepast in het oude Babylon. Verzeepte kokosolie is een moderne versie van
traditionele zeep die beter oplosbaar is en een zachtere werking heeft op
de huid.
Wat is wasmiddel
Een detergent is een stof of een mengsel van stoffen die wordt gebruikt om
vuil, vet en andere verontreinigingen van oppervlakken of materialen te
verwijderen. Het bevat oppervlakteactieve stoffen die vuil helpen oplossen en
het vermogen van water om in het materiaal te dringen verbeteren, waardoor het
vuil gemakkelijker kan worden weggespoeld.
Wat is een emulgator
Een emulgator is een stof die water en olie helpt binden, waardoor het ideaal
is voor het maken van crèmes en andere schoonheidsproducten.
Aanbevolen gebruik
Gebruik als grondstof voor de productie van cosmetica of huishoudelijke
schoonmaakproducten.
Aanbevolen opslag
Droog bewaren, beschermen tegen hitte.
Land van herkomst
China
Ingrediënten
Kaliumcacao