HENNA OLIE
Een geweldig, volledig natuurlijk product dat het haar doet opleven en het
een elegante koper- tot mahoniekleur geeft. Je beloning is natuurlijk
stralend en betoverend haar vol leven. Bovendien is het zeer zacht voor
haar en hoofdhuid.
Unique lawson
Het unieke van Henna-olie is te danken aan rood-oranje gekleurde
stof – lawson, die zich bindt aan de keratine van het haar en het
een koper- tot mahoniekleurige tint geeft. Het zal de kleur van rood en brunette
haar versterken. [1]
Natuurlijk UV-filter
Door het natuurlijke gehalte aan wetone en andere bioactieve stoffen werkt
Henna-olie ook als een geweldig en volledig natuurlijk
UV-filter, dat de structuur van keratine beschermt tegen beschadiging.
Dit voorkomt broos haar en gespleten haarpunten. [2]
In de strijd tegen roos
Een ander voordeel van Henna-olie is het vermogen van om de pH van de
huid in balans te brengen. Bij overmatige roosvorming of vroegtijdige
haaruitval komt het echt van pas. [3,4,5]
In dienst van glanzend en sterk haar
Na het aanbrengen van Henna-olie wordt de oppervlaktestructuur van het haar
aanzienlijk geheeld en gladgestreken. Haar reflecteert licht gemakkelijker en
is glanzender en over het algemeen sterker. [3]
Voordelen van Henna olie voor je haar
- Versterkt de kleur van donkere haartinten.
- Werkt als een natuurlijke UV-filter op het haar.
- Sluit haarzakjes af en voorkomt haarbreuk en gespleten haarpunten.
- Het brengt de pH van de huid in balans en helpt zo roos en vroegtijdige
haaruitval te voorkomen.
- Het hydrateert het haar en beschermt het tegen negatieve invloeden.
- Houdt het haar gladder, glanzender, sterker en algeheel gezonder.
GESCHIEDENIS
De oudste natuurlijke kleurstof
Henna = groen poeder van de gedroogde bladeren van de Lawsonia Inermis plant.
Het is de oudste natuurlijke kleurstof ooit en wordt al eeuwenlang
gebruikt om huid, haar en nagels te verven.
Het geheim van de betoverende Nefertiti
De nobele Nefertiti was niet zomaar een oude Egyptische koningin. Bovenal was
ze een zeer charmante persoonlijkheid en een schoonheidsicoon. Ze werd vooral
bewonderd om haar delicate gezicht en weelderige krullen, waarvan de prachtige
glans te danken was aan Henna.
OORSPRONG: EGYPTE
Lawsonia Inermis – deze groenblijvende struik is niet alleen gewild om
zijn hennarijke bladeren. Het heerlijk geurende sap van de bloemen is ook erg
populair geworden en wordt op grote schaal toegevoegd aan natuurlijke
cosmetica.
CONCLUSIE
Ingrediënten: Lawsonia Inermis bladextract, Sesamum Indicum zaadolie
Gemacereerd: vers Henna poeder in sesamolie
GEBRUIKSAANWIJZING
Verwen je haar met holistische verzorging
Breng Henna olie direct aan op de haarwortels en hoofdhuid. Je kunt het ook
toevoegen aan gezichtsmaskers en haarwikkels.
BRONNEN
[1] SINGH, Dhananjay Kumar, Suaib LUQMAN en Ajay Kumar MATHUR. Lawsonia
inermis L. – Een commercieel belangrijke sterf- en geneeskrachtige plant met
diverse farmacologische activiteit: Een overzicht. Industriële gewassen. 2015,
65, 269–286. ISSN 09266690.
[2] S. Sakthivel et al. Eigenschappen en fabricage van zonnecellen op
kleurstof met Lawsonia Inermis. Tijdschrift voor Scheikunde en Chemische
Wetenschappen, Vol. 5(2), 85–92, 2015. ISSN 2319–7625.
[3] SEMWAL, D. K., S. COMBRINCK, C. CARTWRIGHT-JONES, en A. VILJOEN. Lawsonia
inermis L. (henna): etnobotanische, fytochemische en farmacologische aspecten.
Tijdschrift voor etnofarmacologie. 2014, 155(1), 80–103. ISSN 18727573.
[4] GAUR, Pooja, Dhananjay Kumar SINGH, Suaib LUQMAN en Karuna SHANKER.
Gevalideerde methode voor kwaliteitsbeoordeling van henna (Lawsonia inermis
L.) bladeren na het blancheren na de oogst en de cosmetische toepassing ervan.
Industriële gewassen. 2017, 95, 33–42. ISSN 09266690.
[5] GOZUBUYUK, G.S., E. AKTAS en N. YIGIT. Een oude plant Lawsonia inermis
(henna): Bepaling van de in vitro schimmelwerende activiteit tegen dermatofyten.
Journal de Mycologie Médicale. 2014, 24(4), 313–318. ISSN 11565233.