Ez az olaj a bizonyíték arra, hogy a saláta nem csak evésre való
Azt, hogy a saláta nem csak evésre való, bizonyítja a legújabb
csodatermékünk, az egyiptomi salátamagolaj, amely a maga nemében az egyedi.
Bár hazánkban nem túl ismert, hagyománya egészen az ókori Egyiptom ősi
történelméig nyúlik vissza, ahol még a fáraók sírjaiban
is találtak salátamagvakat.
Az olaj jótékony hatásai abszolút áldás a bőr
számára
A salátamagolaj jelentős antioxidáns-forrással büszkélkedhet,
például A-vitaminnal, amely segíti a bőr és a bőrsejtek megújulását.
Ez szemmel láthatóan ragyogáshoz és fiatalos megjelenés
elősegítéséhez vezet Egy adag értékes lipid jótékonyan
nyugtatja az irritált bőrt és helyreállítja a bőrgátat,
amely gyakran ki van téve a különböző szappanoknak, sminkeltávolítóknak
és a környezetnek. Előnyeit kamatoztathatja a haj erősítésére és
vitalitásának növelésére is.
A salátamagolaj előnyei a bőr és a test számára
- Kiváló emollient (bőrpuhító), amely jó hidratáló képességgel
rendelkezik, megnyugtatja és felragyogtatja a bőrt
- Minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az allergiás bőrreakciókra
hajlamos, irritált bőrt is
- Kiváló bőrpuhító (bőrlágyító), amely jó hidratáló
képességekkel rendelkezik, nyugtat, és ragyogóvá teszi a bőrt
- A BEWIT
illóolajok hordozóolajaként is használjuk: a keverés meghosszabbítja
az illóolaj fokozatos felszívódásának idejét
- A BEWIT
esszenciavizekkel kombinálva gondoskodik bőre mélységi
hidratálásáról és egyensúlyáról
- Hidratálja és támogatja a fényes hajat
Története
Egy képzeletbeli afrodiziákum és alvás segítő
A fejes salátát (Lactuca Sativa) már az ókori egyiptomiak
is termesztették jótékony hatásai miatt. A hajtatott salátát
még az ókori egyiptomi termékenység istenének, Min-nek is szentelték, mint
fallikus szimbólumot és képzeletbeli afrodiziákumot.
A salátát az ókori Görögországban is ismerték, ahol az orvosok az
alvás kiváltására használták. Az ókori Rómában is megtalálta a
helyét, onnan terjedt el egész Európában. Ezt követően Kolumbusz Kristóf
hozta el az amerikai kontinensre.
Eredete: Egyiptom
A saláta eredetileg Ázsiában terem, ahonnan jelenleg a legnagyobb az
export mennyisége. Ez egy egyéves, 20–30 cm magas növény, amelyet
a zamatos saláta levelek és az olajban gazdag magok miatt
termesztenek. Ezek rengeteg vitamint és ásványi anyagot
tartalmaznak.
Összetétele
Lactuca Sativa Seed Oil
Használati útmutató
Kényeztesse magát a bőr, a nyak és az egész test fényűző
gondozásával
Alkalmazza a megtisztított bőrre, a nyakra és a testre a szokásos
ápolás részeként. A bőr hidrolipid védőrétegének teljes körű
ápolása és helyreállítása érdekében kombinálja luxus BEWIT
esszenciavizeinkkel.
A Salátamag olaj alkalmazható alapolajként is a kozmetikumok
készítéséhez – kombinálva a BEWIT
illóolajokkal az Ön igényeinek megfelelően hígíthatja és megfelelő
koncentrációban készítheti el, és ezzel meghosszabbítja az illóolaj
felszívódási idejét. Az olajat arcpakolásokhoz és hajpakolásokhoz
is adhatja.