Ružové drevo
Známé tiež ako: pau-rosa, rosewood
Nechajte nahromadený stres rozplynúť v oblaku vône ružového dreva.
Podporí vás pri celkovom nepohodlí a únave, pomôže vám
relaxovať, uvoľniť natiahnuté svaly alebo
upokojiť uštipnutie hmyzom.
Má regeneračné účinky na pokožku. Oceníte ho pri
starostlivosti o problematickú, poškodenú a unavenú pleť s pupienkami,
čiernymi bodkami, škvrnami a inými povrchovými nedokonalosťami. Spomalí
príznaky starnutia a dodá pokožke pružnosť a mladistvý vzhľad.
Namiešajte si vlastnú prírodnú kozmetiku. S použitím
napríklad Jojobového
oleja, či Bambuckého
telového masla Pure, BIO môžete mať jedinečné pleťové sérum, olej
do kúpeľa alebo telové maslo. Pre lepšiu hydratáciu a tonizáciu doplňte
starostlivosť o Hydrolát
z ruže damašskej BIO.
Vďaka svojej príjemnej, osviežujúcej vôni je ružové drevo obľúbenou
ingredienciou aj do parfumov alebo dezodorantov. S Prírodným
dezodorantom Pure si môžete vytvoriť jedinečný dezodorant
na mieru.
Obťažuje vás hmyz? Vôňa ružového dreva mu vadí.
Skombinujte tento esenciálny olej napr. s Mätou
piepornou alebo s Citrónovou
trávou a vytvorte si vlastný prírodný štít proti bzučiacim
návštevníkom.
Esenciálny olej z ružového dreva uvoľní a upokojí
myseľ. Pomôže vám zmierniť pocity smútku, obáv, nervozity,
letargie a sklamania. Prinesie pozitívny pohľad na život, povzbudí vaše
zmysly a zapáli túžbu. Bude vás sprevádzať počas
duchovnej praxe a meditácie.
Vzácny tropický posol sviežosti, neodolateľného šarmu a
splnenej túžby.
Benefity
- Prečistí, uteší a rozradostní
- Podporí zmyselnosť
- Odoženie otravný hmyz
Ružové drevo versus ruža
Esenciálny olej z ružového dreva pochádza z vysokého, stále zeleného
stromu Aniba rosaeodora, ktorý je pôvodom z Peru a Brazílie.
Vyrába sa destiláciou štiepok. Malo by sa používať striedmo a
s rešpektom, pretože tieto stromy patria medzi ohrozené.
Esenciálny olej zo vzácneho ružového dreva vonia podobne ako ruža,
odkiaľ aj získal svoj názov „bois de rose“. V porovnaní s ružou má
však viac korenistý nádych.
Krajina pôvodu
India