Wanilia w oleju MCT
Znana również jako: wanilia płaskolistna
Wprowadź do swojego życia jasny promień w postaci esencji
waniliowej. To rzadki i absolutnie niezwykły olejek eteryczny, który zachwyci
umysł i ciało. Dzięki rozcieńczeniu w oleju MCT jest
bardziej dostępny niż czysta, nierozcieńczona wanilia, a jednocześnie
zachowuje porównywalne działanie. Ta mieszanka zawiera 5% olejku
eterycznego z wanilii.
Olejek eteryczny z wanilii działa przeciwutleniająco,
co przyczynia się do ochrony komórek i spowalniania starzenia. Złagodzi
podrażniony żołądek i nieprzyjemne dolegliwości przed menstruacją.
Działa również korzystnie na cerę i skórę. Docenią
go szczególnie cera dojrzała, problematyczna, zaczerwieniona, wrażliwa lub
napięta, którą uspokoi i zmiękczy. Wspomoże regenerację i nada skórze
młodzieńczy, promienny wygląd.
Ten olejek eteryczny w oleju MCT można aplikować bezpośrednio na
skórę bez dalszego rozcieńczania, zarówno jako serum do twarzy, jak
i osobiste perfumy. Możesz go również dodać do pielęgnacyjnych produktów
kosmetycznych, takich jak np. Masło
Shea rafinowane BIO.
Dodaj kilka kropli do kąpieli i oddaj się uczuciu błogości w
domowym wellness, lub zafunduj sobie relaksujący lub zmysłowy
masaż partnerski. W związku docenisz afrodyzjakalne
działanie wanilii. Ten efekt wzmocni Masło
Shea do ciała Ylang Vitality, BIO.
Popadasz w przygnębienie? Waniliowy zapach rozproszy smutek, obawy, lęk
i nerwowość. Uwolni napięcie psychiczne i stworzy
spokojną atmosferę do wieczornego zasypiania.
Wypróbuj również nierozcieńczoną wersję olejku eterycznego Wanilia
CO2.
Korzyści
- Uwalnia napięcie psychiczne
- Uspokaja i pielęgnuje cerę i skórę
- Ma właściwości afrodyzjakalne
Sposób użycia
Kolistymi ruchami nanieść na szyję, skronie, kark, kark lub podeszwy stóp
lub wdychać z dłoni.
Skład
Trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy, ekstrakt z owoców Vanilla Planifolia,
Wanilina*
*naturalny składnik olejku eterycznego
Kraj pochodzenia
Indie