БИО МАСЛО ОТ АВОКАДО Е НОМЕР ЕДНО В
ГРИЖАТА ЗА СУХА И СТРЕСИРАНА КОЖА
Био маслото от авокадо се получава чрез
пресоване на целия плод на целунатото от
слънцето авокадо от далечна Кения – т.е. от
пулпата, костилката и кората. Благодарение
на естествено съдържащия се хлорофил, то
има привлекателен, изумрудено зелен цвят и
благодарение на ненаситените мастни
киселини е идеален спътник за дълбока
хидратация на кожата.
За почти незабавно облекчение
Благодарение на впечатляващия профил на
мастните киселини, маслото от авокадо
образува много приятен хидратиращ слой
върху кожата и по този начин помага да
се задържи достатъчно влага в нея.
Маслото от авокадо е по-плътно козметично
масло и почти незабавно облекчение
носи и на суха, стресирана и лющеща се
кожа. [1] Поради значителното
съдържание на олеинова киселина, то се
абсорбира по-бавно в кожата, като по този
начин я поддържа по-дълго мека и
хидратирана.
Правилният избор за зряла кожа
Заедно с мастните киселини, маслото от
авокадо съдържа и витамин Е, който
ефективно защитава кожата от нежелани
свободни радикали и други
неблагоприятни влияния на околната среда,
като по този начин минимизира проявите
на преждевременното й стареене. [2]
Освен това е естествен усилвател на
защитната бариера на кожата, която е
постоянно подложена на стрес.
Дълбоко и универсално
Освен за кожата, маслото от авокадо
осигурява нежна грижа и за кожата на цялото
тяло и косата, която оставя красиво мека и
блестяща. Може да помогне и за
омекотяване на кожата около ноктите и
намаляване на тяхната чупливост.
Благодарение на плътната си консистенция
и нежна текстура, можете да го добавите
и към различни маски и масажни
основи.
ПОЛЗИ, КОИТО МАСЛОТО ОТ АВОКАДО ЩЕ ДОНЕСЕ
НА ВАШЕТО ТЯЛО
- Укрепва кожната бариера и интензивно я
хидратира и подхранва
- Защитава кожата от свободни радикали
- Подходящо е за всеки тип кожа, особено за
суха, стресирана кожа, склонна
към лющене
- Защитава от преждевременно стареене
- Подходящо е и за масажи и маски
- Използва се като базово масло за етерични
масла BEWIT – чрез смесване се удължава
времето на постепенно абсорбиране на
етеричното масло.
- В комбинация с етерични води BEWIT
осигурява дълбока хидратация и баланс на
кожата.
ИСТОРИЯ
Източник на сила и жизненост
Източник на сила и жизненост –
така са възприемани плодовете на авокадото
(Persea gratissima) в продължение на хилядолетия. Те
са били високо ценени още от древните
ацтеки, които първи са пресовали масло от
авокадо. Те го използвали не само
вътрешно, но и външно за лечение на много
суха и раздразнена кожа.
ПРОИЗХОД:
Kenya
Авокадото (Persea gratissima) – мощно,
вечнозелено дърво, произхождащо от Мексико.
Толкова популярното масло от авокадо се
пресова от целия плод, т.е. от пулпата,
костилката и кората.
СЪСТАВ
Persea Gratissima Oil
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
Подарете луксозна грижа на лицето, шията
и цялото си тяло
Нанесете върху чиста кожа на лицето, шията
и тялото като част от вашата рутинна грижа.
За цялостна грижа и възстановяване на
защитната хидро-липидна бариера
комбинирайте с нашите луксозни етерични
води BEWIT.
Маслото от авокадо е подходящо и като
базово масло за приготвяне на козметични
продукти – чрез комбиниране с етерично
масло BEWIT можете да разредите
концентрацията точно според вашите нужди и
по този начин да удължите времето на
абсорбиране на самото етерично масло.
Можете също така да добавите маслото към
маски за лице и маски за коса.
ИЗТОЧНИЦИ
[1] B. Baharvand-Ahmadi, M. Bahmani, M. Rafieian-kopaei, A summary on the
prominent herbal medicine effective for beauty, skin hygiene and wound healing
in Iran, J. Chem. Pharm. Sci. 9 (2016).
[2] A. Naeimifar, S. Ahmad Nasrollahi, A. Samadi, R. Talari, S. Sajad
Ale-nabi, A. Massoud Hossini, A. Firooz, Preparation and evaluation of
anti-wrinkle cream containing saffron extract and avocado oil, J. Cosmet.
Dermatol. 19 (2020) 2366–2373. https://doi.org/…1/jocd.13284.