Produkt tygodnia 1+1 to BEWIT DX i BEWIT PRAWTEIN DX

Produkt miesiąca z 50 % rabatem to BEWIT HELP H, BEWIT INSECT STOP, BEWIT GOLD SUN B, BEWIT YLANG YLANG i dalej

LAWENDA SPIKE

W 100% naturalny olejek eteryczny

BEWIT Lavender Spike

Lavandula latifolia

Zapach olejku jest charakterystyczny, kwiatowy, z wyraźnymi słodkimi i kamforowymi nutami. Na płaszczyźnie psychologicznej w subtelny sposób wywołuje uczucia spokoju, pokoju i równowagi, stwarzając idealne warunki do łatwego wyrażania siebie.

Oprócz tego zapewnia również delikatną i łagodną pielęgnację skóry.

W magazynie

88,10 zł

71,62 zł bez VAT (23%)

BP: 25.16

Kod: 9000000100010234

szt.
Zaplať ve 3 platbách, bez úroků
Zaplať ve 3 platbách, bez úroků

Zaplať za objednávky nad 850 Kč ve 3 bezúročných platbách. Další informace

100% pure and natural Ahinsa Bez fosforanów Bez GMO Bez owadów Laboratory tested Nie syntetyczny No dyes Piramida

100% pure and natural

Wszystkie składniki produktu są w 100% czyste i naturalne, niesyntetyczne.

Ahinsa

Podejście etyczne polega na poszanowaniu wszelkiego życia.

Bez fosforanów

Produkt nie zawiera fosforanów.

Bez GMO

Skład produktu w 100% składa się ze składników, które nie zostały zmodyfikowane genetycznie.

Bez owadów

Produkt nie zawiera żadnych owadów ani ich części.

Laboratory tested

Dokładny skład i jakość olejków eterycznych sprawdzane są wg najwyższych światowych standardów w naszym ostrawskim laboratorium. Aby uzyskać więcej informacji na temat metod, dzięki którym odkrywamy sekrety tych wyjątkowych darów natury, znaleźć tutaj

Czy wiesz, że możesz pobrać analizę oleju na karcie każdego produktu, w zakładce „Do pobrania“? Lub po prostu spójrz przykładowy przykładolejku eterycznego Palmarosa.

Nie syntetyczny

Produkt nie zawiera syntetycznych ani syntetycznie wytwarzanych składników.

No dyes

Produkt nie zawiera barwników.

Piramida

Aby znacząco poprawić właściwości, jakość, trwałość i wydajność produktu, stosujemy do niego harmonizującą energię piramidalną podczas przetwarzania, przechowywania i wysyłki. Więcej informacji o piramidach BEWIT można znaleźć tutaj.

LAWENDA SPIKE – SZEROKOLISTNA (LAVANDULA LATIFOLIA, LAVANDULA SPICA, LAWENDA PORTUGALSKA)

Olejek lawendowy to niezwykle popularny olejek eteryczny, który tworzy przyjemną, odprężającą atmosferę. Ze względu na zdolność do wywoływania uczuć spokoju, pokoju i pogody ducha, olejek sprzyja wytrwałości i stwarza warunki do łatwego wyrażania siebie. Może również pomóc w uczuciach ogólnej frustracji i podrażnienia.

Ze względu na swoje dobroczynne, a zarazem wyjątkowo łagodne i przyjemne działanie, po rozcieńczeniu można go również nakładać bezpośrednio na skórę twarzy i reszty ciała.

W 100% CZYSTY OLEJEK ETERYCZNY Z KWIATÓW LAWENDY SZEROKOLISTNEJ

Lawenda szerokolistna (Lavandula latifolia) – aromatyczny krzew pochodzący z rejonu Morza Śródziemnego. Drogocenny olejek eteryczny pozyskiwany jest z kwiatów tej rośliny za pośrednictwem delikatnego procesu – destylacji z parą wodną.

CZY WIESZ, ŻE…

Lawenda przybiera wiele postaci

Istnieje kilka rodzajów lawendowych olejków eterycznych? Pod względem zalet i zastosowania są one niemal identyczne, ale są pewne różnice w ich zapachach.

Podczas gdy zapach lawendy francuskiej jest wyraźny, kwiatowy i słodkawy, zapach lawendy kaszmirskiej posiada lekko gorzkie nuty. W przypadku lawendy szerokolistnej przeważają wyraźnie słodkie i kamforowe nuty, a jeśli chodzi o lawendę bułgarską, posiada ona wyraźny, kwiatowy aromat.

Do bardziej delikatnych wariantów należy zaś olejek eteryczny z lawendy wąskolistnej, który cechuje się lekko ziołowym, słodkawym zapachem oraz olejek lawenda RAW posiadający lekko ziołowy aromat.

SKŁAD

Olejek eteryczny z lawendy szerokolistnej to naturalny koktajl setek substancji biologicznie czynnych. Za najważniejsze uważa się jednak substancje o nazwachLinalool, 1,8 Cineole a Camphor.

ZALETY OLEJKU ETERYCZNEGO Z LAWENDY

Delikatna i łagodna pielęgnacja

Ze względu na jego dobroczynne, a zarazem bardzo łagodne i przyjemne działanie, olejek lawendowy po rozcieńczeniu można również nakładać bezpośrednio na skórę twarzy i reszty ciała. Nie dziwi też fakt, że stanowi częsty dodatek do perfum, mydeł, kremów do twarzy i wielu innych produktów kosmetycznych.

Dla uczucia spokoju, pokoju i równowagi psychicznej

Olejek lawendowy to niezwykle popularny olejek eteryczny, który tworzy przyjemną, odprężającą atmosferę. Na płaszczyźnie psychologicznej wywołuje uczucia spokoju, pokoju i równowagi, wspomagając wytrwałość i stwarzając idealne warunki do łatwego wyrażania siebie.

Ze względu na swój przyjemny, kojący zapach, olejek lawendowy może również wspomóc głęboki i spokojny sen.

Naturalny repelent

Podobnie jak olejek eteryczny z trawy cytrynowej, olejek lawendowy można znaleźć w wielu naturalnych środkach odstraszających komary, mole i inne dokuczliwe owady. Jego dobroczynne właściwości można wykorzystać również na ukąszenia owadów.

ZALETY OLEJKU ETERYCZNEGO Z LAWENDY W PIGUŁCE

  • Wywołuje uczucia spokoju, pokoju i równowagi
  • Wspomaga wytrwałość, stwarzając warunki do łatwego wyrażania siebie
  • Stwarza atmosferę odprężenia
  • Może wspomóc spokojny i głęboki sen
  • Zapewnia łagodną i delikatną pielęgnację skórze twarzy i całego ciała
  • Świetny naturalny repelent
  • Dobrze łączy się z bergamotką, szałwią, goździkiem, cytryną i miętą

ROZCIEŃCZENIE W RAZIE APLIKACJI NA SKÓRĘ

Przed nałożeniem na skórę należy zawsze dokładnie rozcieńczyć olejek eteryczny z olejem nośnym BEWIT.

  Liczba kropli* Ilość oleju nośnego [ml]
Podstawowe rozcieńczanie 5 30
Perfumy na bazie oleju 10 ml 1 10
Serum i kremy do twarzy 50 ml 8 50
Serum do twarzy 100 ml 16 100
Olejki do ciała i do masażu 200 ml 33 200

*1 kropla olejku eterycznego = około 0,05 ml

Polecane buteleczki:

WYCIECZKA ŚLADEM HISTORII

Najpopularniejszy olejek eteryczny na świecie

Dobroczynne, wspomagające, a zarazem wyjątkowo delikatne działanie lawendy odkryto już ponad 2 500 lat temu. Ze względu na swoje zdumiewająco wszechstronne właściwości, lawenda stopniowo znalazła zastosowanie w wielu tradycyjnych i ludowych systemach medycznych – nic więc dziwnego w tym, że olejek lawendowy stał się jednym z najpopularni­ejszych olejków eterycznych na świecie.  

KRAJ POCHODZENIA: Indie

Zalety

Harmonizuje

Pielęgnuje i koi

Oczyszcza i tonizuje


CTEO® – Certyfikowane terapeutyczne olejki eteryczne

CTEO® – Certyfikowane terapeutyczne olejki eteryczne

Nie ma globalnego standardu określającego, jaki skład powinny mieć olejki eteryczne. Dlatego opracowaliśmy własny system standardów i protokołów monitorowania, kontroli i oceny jakości olejków eterycznych.

Posiadamy najwyższej jakości źródła i dostawców

Posiadamy najwyższej jakości źródła i dostawców

Zawsze promujemy i dążymy do jak najbardziej szanującego podejścia do środowiska naturalnego. Oznacza to delikatny i jak najbardziej naturalny sposób uprawy, zbioru i przetwarzania roślin. Wolne od herbicydów, pestycydów, insektycydów, zanieczyszczeń, pozostałości chemicznych i modyfikacji genetycznych.

Szanujemy zasady AHINSA

Szanujemy zasady AHINSA

Jest to moralna i religijna zasada hinduizmu, buddyzmu i dżinizmu, która polega na szacunku dla wszystkich żywych istot.

W 100% czyste i naturalne

W 100% czyste i naturalne

Wszystkie składniki zawarte w naszych produktach są w 100% czyste i naturalne, niesyntetyczne.

Własne receptury i rozwój

Własne receptury i rozwój

Wszystkie mieszanki olejków eterycznych są mieszane w naszej siedzibie w Ostrawie, zgodnie z naszymi własnymi recepturami. Te opierają się na najnowocześniejszych światowych badaniach oraz na tysiącletnich tradycjach medycyny wschodniej.

Składniki

Polska nazwa botaniczna: --
Nazwa angielska: BEWIT Lavender Spike
Nazwa łacińska: Lavandula latifolia
Kraj pochodzenia: Indie
Część rośliny: Flowering tops
Sposób pozyskiwania: Steam distilled
Kolor: Colourless to pale yellow
Zapach: Fresh, camphoraceous, floral, herbaceous

Opinie

LAWENDA SPIKE

W 100% naturalny olejek eteryczny

Chcesz dodać własną recenzję? Interesuje nas Twoja opinia.

Zaloguj się / Zarejestruj się

5

(1 opinie)

5 hvězd

4 hvězd

3 hvězd

2 hvězd

1 hvězd

Romana Hricová

Romana Hricová

Klient zweryfikowany poprzez zakup produktu

BEWIT Levanduľa Spike

Bola som veľmi zvedavá na túto levanduľu, pretože som si nevedela predstaviť levanduľu s gáfrovým podtónom… Zistila som, že v difuzéri sa ten podtón stráca. Ale ja som si zvykla používať ju na večerné dočistenie pleti. Vyčistím pleť a nakoniec pridám na tampón, ktorý postriekam esenciálnou vodou, ešte 2–3 kvapky tejto levandule. Keďže to robím pred spaním, tak jednak sa mi lepšie zaspáva, ale pleť je napnutejšia a nemusím už dávať nočný krém…

Czy ta recenzja okazała się przydatna?

Oświadczenie: Informacje na tej stronie są prezentowane wyłącznie z zamiarem dzielenia się i promowania edukacji osobistej. Nie mają one na celu zastąpienia indywidualnej relacji z lekarzem lub wykwalifikowanym pracownikiem służby zdrowia. Celem nie jest złagodzenie, wyleczenie jakiegokolwiek stanu zdrowia, stanu psychicznego, ani zapobieganie, diagnozowanie lub zachęcanie do takiej aktywności. Jeśli jesteś w trakcie opieki medycznej, leczenia, zmian w odżywianiu lub zmian w stosunku do informacji opisanych, skonsultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym.

Informacje te nie mają charakteru porady medycznej, lecz raczej dzielenia się wiedzą i informacjami. Zachęcamy do wyrobienia sobie własnego zdania na temat opieki zdrowotnej i dokonania własnej decyzji na podstawie własnego osądu i badań we współpracy z wykwalifikowanym pracownikiem służby zdrowia. Oświadczenia te nie zostały ocenione przez organy regulacyjne. Przed dokonaniem zakupu lub podjęciem decyzji zalecamy wykonanie indywidualnej analizy i badań.