BEWIT Olej z guawy (z pestek)

Tropikalna fala antyoksydantów

Olej z guawy zaleje Cię tropikalną falą antyoksydantów. Nadaje się dla wszystkich rodzajów skóry.

W magazynie

30,87 zł

25,10 zł bez VAT (23%)

BP: 2.08

Kod: 7000000200500025

szt.
100% pure and natural

100% pure and natural

Wszystkie składniki produktu są w 100% czyste i naturalne, niesyntetyczne.

Zafunduj swojej skórze prawdziwy odpoczynek

Tropikalny nastrój razem z infuzją substancji bioaktywnych. Właśnie te cechy nosi olej z nasion cudownego owocu – guawy, która swoim wyglądem przypomina gruszkę. Pierwsze wzmianki o tym przepysznym owocu pochodzą z Meksyku, ale jego uprawa bardzo szybko rozprzestrzeniła się także do innych krajów cechujących się błękitnym niebem bez ani jednej chmurki.

Ze względu na niezwykłą ilość przeciwutleniaczy olejek jest wyjątkowo skutecznym pogromcą wolnych rodników.[1][2] Zawiera także mnóstwo minerałów, takich jak selen, cynk, miedź, a w dodatku jest bogaty w linolenowy kwas tłuszczowy.[3][4] Jednocześnie jest silnym środkiem pobudzającym dla skóry i ukoi nawet najbardziej spragnioną skórę. Olejek pomaga także w poprawie jędrności skóry i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek.

Wojownik przeciw trądzikowi i opiekun Twoich włosów

Jedwabista konsystencja olejku, która zachwyci Cię swoją lekkością, szybko wchłania się w skórę. W dodatku działa ściągająco i nie zatyka porów, w związku z czym jest idealnym środkiem do walki z nieładnymi porami i trądzikiem. Olej z guawy świetnie nadaje się także do pielęgnacji włosów. Często bywa składnikiem komercyjnych szamponów mających przywrócić witalność i blask uszkodzonym włosom.

Korzyści, jakie olej z guawy przynosi Twojej skórze

  • Olej nawilża skórę, poprawiając jej jędrność
  • Działa ściągająco i nie zatyka porów, w związku z czym jest odpowiedni dla skóry trądzikowej
  • Chroni przed wolnymi rodnikami i przeciwdziała starzeniu się skóry
  • Szybko się wchłania i ujednolica koloryt cery
  • Wzmacnia włosy i paznokcie
  • Nadaje się dla każdego rodzaju skóry, szczególnie dla skóry podatnej na zapalenia, starzejącej się i odwodnionej
  • Służy jako olej nośnikowy dla olejków eterycznych BEWIT – wymieszanie prowadzi do wydłużenia czasu wchłaniania się olejku eterycznego
  • W połączeniu z hydrolatami BEWIT zadba o głębokie nawilżenie i równowagę skóry

Historia

Ze względu na niejasne pochodzenie guawy możemy się tylko domyślać, skąd się wzięła

Guawa (Psidium guajava) to stosunkowo pospolity owoc regionów tropikalnych. Pochodzenie tej popularnej rośliny jest raczej niejasne. Naukowcy są jednak tego zdania, że pochodzi z Meksyku, skąd za sprawą ludzi i ptaków stopniowo rozprzestrzeniła się na inne obszary podzwrotnikowe, takie jak Ameryka Południowa, Chiny i Indie, które obecnie są jej największym producentem. Pierwszy kontakt Europejczyków z guawą miał miejsce na terenach dzisiejszego Haiti.

Pochodzenie: Indie

Guawa swoim wyglądem przypomina gruszkę, a smakuje jak figi. Zawiera wielokrotnie więcej witaminy C niż owoce cytrusowe. Jest uprawiana w regionach subtropikalnych całego świata, do wysokości 1 500 metrów nad poziomem morza.

Skład

Psidium Guajava Seed Oil

Zastosowanie

Zafunduj skórze swojej twarzy, szyi i całego ciała luksusową pielęgnację

Aplikuj na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i ciała w ramach rutynowej pielęgnacji. Aby zafundować sobie kompleksową pielęgnację i odnowienie ochronnej bariery hydrolipidowej, skombinuj olejek z hydrolatami BEWIT.

Olej z guawy sprawdza się także jako olej nośnikowy do sporządzania kosmetyków – w połączeniu z olejkami eterycznymi BEWIT możesz przygotować sobie mieszankę według własnych upodobań i tym samym wydłużyć czas wchłaniania samych olejków eterycznych. Olejek można dodawać także do maseczek na twarz i włosy.

Źródła

[1] Corrêa, L., Santos, C., Vianello, F., & Lima, G. (2011). Antioxidant content in guava (Psidium guajava) and araçá (Psidium spp.) germplasm from different Brazilian regions. Plant Genetic Resources, 9(3), 384–391

[2] Baby Joseph et al.REVIEW ON NUTRITIONAL, MEDICINAL AND PHARMACOLOGICAL PROPERTIES OF GUAVA (PSIDIUM GUAJAVA LINN.) International Journal of Pharma and Bio Sciences. 2011. vol 2(1). ISSN 0975–6299.

[3] „Caracterização dos óleos de algumas sementes de frutas como aproveitamento de resíduos industriais“ [Characterization of some seed oils from fruits for utilization of industrial residues]. Ciênc Agrotec (in Portuguese). 29 (5): 108–14.

[4] Adchara Prommaban et al. Linoleic acid‐rich guava seed oil: Safety and bioactivity. Phytotherapy Research. 2019;1–16.


Posiadamy najwyższej jakości źródła i dostawców

Posiadamy najwyższej jakości źródła i dostawców

Zawsze promujemy i dążymy do jak najbardziej szanującego podejścia do środowiska naturalnego. Oznacza to delikatny i jak najbardziej naturalny sposób uprawy, zbioru i przetwarzania roślin. Wolne od herbicydów, pestycydów, insektycydów, zanieczyszczeń, pozostałości chemicznych i modyfikacji genetycznych.

Szanujemy zasady AHINSA

Szanujemy zasady AHINSA

Jest to moralna i religijna zasada hinduizmu, buddyzmu i dżinizmu, która polega na szacunku dla wszystkich żywych istot.

W 100% czyste i naturalne

W 100% czyste i naturalne

Wszystkie składniki zawarte w naszych produktach są w 100% czyste i naturalne, niesyntetyczne.

Własne receptury i rozwój

Własne receptury i rozwój

Wszystkie mieszanki olejków eterycznych są mieszane w naszej siedzibie w Ostrawie, zgodnie z naszymi własnymi recepturami. Te opierają się na najnowocześniejszych światowych badaniach oraz na tysiącletnich tradycjach medycyny wschodniej.

Opinie

BEWIT Olej z guawy (z pestek)

Tropikalna fala antyoksydantów

Chcesz dodać własną recenzję? Interesuje nas Twoja opinia.

Zaloguj się / Zarejestruj się

5

(3 opinie)

5 hvězd

4 hvězd

3 hvězd

2 hvězd

1 hvězd

Vendula Krátká

Vendula Krátká

Klient zweryfikowany poprzez zakup produktu

BEWIT Guava olej (ze semen)

Miluju jeho lehce sladkou květinovou vůni. Pokud ráno potřebuji povzbudit, nanáším na pleť právě guavu a její vůně mě provází celý den. Používám také jako základ pro osobní parfém, kam přidám ještě kapičku růže.

Czy ta recenzja okazała się przydatna?

Kateřina  Drozdová

Kateřina Drozdová

Klient zweryfikowany poprzez zakup produktu

BEWIT Guava olej (ze semen)

Guavový olej je jeden z těch lehčích, což mi naprosto vyhovuje a jako velké plus vnímám, že nevoní. Můžu si do něj tím pádem přidat cokoliv, na co mám zrovna náladu a nijak se to spolu nebije

Czy ta recenzja okazała się przydatna?

+ 1

Andrea Pletserné Jung

Andrea Pletserné Jung

Klient zweryfikowany poprzez zakup produktu

BEWIT GUAVA OLAJ, 50 ML (magolaj)

Nagyon sok hidegen sajtolt kozmetikai olajat ismerek már a BEWIT-től és sokat ki is próbálhattunk már a különféle vásárlók bőrén. A kézfej rögtön megmutatja, hogy mennyi táplálásra van szükség. Kíváncsi voltam a guava olajra és nem csalódtam. Nekem kellemes az aromája is. Egy közepes erősségű olaj, mely közepes táplálást igénylő bőrre a legmegfelelőbb. Nekem bevált, mert ilyen bőröm :)

Czy ta recenzja okazała się przydatna?