Vai meklējat dabisku veidu, kā sabiezināt kosmētiku un piešķirt tai
gludāku tekstūru?
Izmēģiniet guāra sveķus, smalku augu pulveri no guāra koka sēklām ar
ārkārtīgi spēcīgu spēju saistīt ūdeni. Kosmētikā to
izmanto kā biezinātāju, kas palīdz pielāgot produkta
konsistenci un želeju ražošanā.
Pēc sajaukšanas ar ūdeni tas veido viskozu šķīdumu, tāpēc tas ir
piemērots receptēm ar augstu ūdens saturu. Tas palīdzēs
stabilizēt kosmētikas maisījumus un emulsijas, piešķirot tām pilnīgāku,
gludāku konsistenci. Tomēr ņemiet vērā, ka tas pats par sevi nedarbojas kā
emulgators, kas nepieciešams eļļas un ūdens fāzes savienošanai.
Pateicoties spējai saistīt un saglabāt ūdeni, tas veicinās
mitrināšanas sajūtu ādā. Uz virsmas tas veidos smalku
plēvīti, kas padarīs ādu gludāku un mīkstāku. Matu kosmētikā tas
palīdzēs uzlabot produkta slīdību un atvieglos tā vienmērīgu
uzklāšanu matos.
Devas noteikšanā mazāk ir vairāk. Guāra sveķi darbojas jau
nelielā devā. Liels daudzums var radīt pārāk biezu, staipīgu vai
lipīgu masu. Tāpēc pievienojiet to receptei pakāpeniski un vienmēr rūpīgi
samaisiet, lai nerastos kunkuļi.
Guāra sveķiem nav nepieciešama karsēšana, lai
sabiezinātu ūdens fāzi. Vienkārši lēnām ieberiet to ūdenī, rūpīgi
maisot, un ļaujiet tam pakāpeniski absorbēt ūdeni. Tas var nedaudz
padarīt duļķainus sākotnēji dzidrus produktus, kas ir tā dabiska
īpašība.
Šī ir kosmētikas izejviela, kas paredzēta tālākai apstrādei, nevis
tiešai, atsevišķai lietošanai.
Ieguvumi
- Dabiskas izcelsmes izejviela
- Bez sintētiskām piedevām
- Piemērots vegāniem
- Biezināšanas, želejas veidošanas un stabilizējošas
īpašības
- Mitrinošs efekts
- Ideāla izejviela mājas dabiskās kosmētikas
ražošanai
Dabīgs biezinātājs no pākšaugiem
Guāra sveķi tiek iegūti no četrvārstu guāra koka (Cyamopsis
tetragonoloba) sēklām, pākšaugiem, kas tiek audzēti Dienvidāzijā.
Guāra sveķu galvenā sastāvdaļa ir polisaharīds galaktomannāns, kas spēj
saistīt lielu ūdens daudzumu un veidot biezu, viskozu šķīdumu.
Ražošanas procesā tiek atdalīta guāra koka sēklu iekšējā daļa, kas
bagāta ar galaktomannānu, un pēc tam tā tiek samalta un attīrīta smalka
gaiša pulvera veidā. Pateicoties tā izteiktajai biezināšanas spējai,
guāra sveķi tiek izmantoti ne tikai kosmētikā, bet arī pārtikas
rūpniecībā.
Ieteicamā lietošana
Izmanto mājas kosmētikas ražošanai. Stabilizē emulsijas, palielina
produktu viskozitāti un nodrošina gludu, zīdainu sajūtu. Ideāli piemērots
šampūnu, dušas želeju, ķermeņa pieniņu, serumu un šķidro ziepju
sabiezināšanai.
Padoms radošumam – mitrinošs gēls
Ļoti lēnām un intensīvi maisot ieberiet 0,1–0,2 g guāra sveķu 30 ml
BIO
Damaskas rozes hidrolāta. Turpiniet, līdz veidojas gluds gēls bez
kunkuļiem, un atstājiet to uz dažām minūtēm, lai sveķi pilnībā
absorbētu ūdeni.
Rezultāts būs vienkāršs, viegls gēls, kas piemērots, piemēram, kā
pamats citiem kosmētikas veidojumiem. Tā kā tas satur ūdeni un nav
konservēts, sagatavojiet tikai nelielu daudzumu, uzglabājiet to ledusskapī un
ātri izlietojiet.
Ieteicamā uzglabāšana
Uzglabāt sausā vietā, sargāt no karstuma.
Izcelsmes valsts
Indija
Sastāvs
Cyamopsis Tetragonoloba Gum