Ieškote natūralaus būdo sutirštinti kosmetiką ir suteikti jai lygesnę
tekstūrą?
Išbandykite guaro gumą – smulkius augalinius miltelius iš guaro
sėklų, pasižyminčius išskirtinai stipriu gebėjimu surišti
vandenį. Kosmetikoje ji naudojama kaip tirštiklis,
padedantis reguliuoti produkto konsistenciją ir gaminti gelius.
Ištirpinta vandenyje, ji sukuria klampų tirpalą, todėl tinka
receptams su dideliu vandens kiekiu. Ji padės stabilizuoti
kosmetikos mišinius ir emulsijas, suteikdama joms pilnesnę, lygesnę
konsistenciją. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad ji pati neveikia kaip
emulgatorius, reikalingas aliejaus ir vandens fazėms sujungti.
Dėl gebėjimo surišti ir sulaikyti vandenį, ji palaikys drėkinimo
pojūtį odoje. Ant paviršiaus ji sukuria švelnią plėvelę, kuri
palieka odą lygesnę ir švelnesnę. Plaukų kosmetikoje ji padės pagerinti
produkto slydimą ir palengvins jo tolygų tepimą ant
plaukų.
Dozuojant galioja taisyklė: mažiau yra daugiau. Guaro guma veikia
net ir nedideliu kiekiu. Didelis kiekis gali sukurti per tirštą,
tąsią ar lipnią masę. Todėl į receptą ją dėkite palaipsniui ir visada
kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Guaro gumai nereikia kaitinimo, kad sutirštintų vandens
fazę. Pakanka ją lėtai berti į vandenį intensyviai maišant ir leisti jai
palaipsniui absorbuoti vandenį. Ji gali šiek tiek drumsti iš
pradžių skaidrias priemones, tai yra jos natūrali savybė.
Tai yra kosmetikos žaliava, skirta tolesniam apdorojimui, o ne tiesioginiam
naudojimui.
Privalumai
- Natūralios kilmės žaliava
- Be sintetinių priedų
- Tinka veganams
- Tirštinančios, gelio formavimo ir stabilizuojančios
savybės
- Drėkinamasis poveikis
- Ideali žaliava namų natūralios kosmetikos gamybai
Natūralus tirštiklis iš ankštinių augalų
Guaro guma gaunama iš keturkampio guaro (Cyamopsis tetragonoloba)
sėklų, ankštinio augalo, auginamo Pietų Azijoje. Pagrindinė guaro gumos
sudedamoji dalis yra polisacharidas galaktomananas, kuris gali surišti didelį
kiekį vandens ir sukurti tirštą klampų tirpalą.
Gamybos metu atskiriama vidinė guaro sėklų dalis, turtinga galaktomanano,
kuri vėliau malama ir valoma iki smulkių šviesių miltelių. Dėl savo
ryškių tirštinimo savybių guaro guma naudojama ne tik kosmetikoje, bet ir
maisto pramonėje.
Rekomenduojamas naudojimas
Tarnauja namų kosmetikos gamybai. Stabilizuoja emulsijas, didina produktų
klampumą ir suteikia lygų, šilkinį pojūtį. Idealiai tinka šampūnams,
dušo želė, kūno losjonams, serumams ir skystiems muilams tirštinti.
Kūrybos patarimas – drėkinamasis gelis
Į 30 ml Damasko
rožių hidrolato BIO labai lėtai ir intensyviai maišant berkite
0,1–0,2 g guaro gumos. Tęskite, kol susidarys lygus gelis be gumuliukų, ir
palikite jį kelioms minutėms nusistovėti, kad guma visiškai surištų
vandenį.
Rezultatas bus paprastas lengvas gelis, tinkamas, pavyzdžiui, kaip pagrindas
tolesnei kosmetikos kūrybai. Kadangi jame yra vandens ir jis nėra
konservuotas, ruoškite tik nedidelį kiekį, laikykite šaldytuve ir greitai
sunaudokite.
Rekomenduojamas laikymas
Laikyti sausoje vietoje, saugoti nuo karščio.
Kilmės šalis
Sudėtis
Cyamopsis Tetragonoloba Gum