Produktem tohoto měsíce je POMARANČ ČERVENÝ. Zakoupíte jej za poloviční cenu.
RICÍNOVÝ OLEJ, 200 ML -
RICÍNOVÝ OLEJ, 200 ML -  - 1

RICÍNOVÝ OLEJ, 200 ML

BEWIT CASTOR SEED OIL

Ricinus Comunis Seed Oil

(3x)

Rostlinný, za studena lisovaný olej. Rostlinné oleje jsou nazývány tekutým světlem. Jsou zásobárnou energie a mnoha jedinečných látek a živin. Použití jako surovina.


200 ml
Kód: 2000000102000012
Skladem   BP: 1 
118 Kč (98 Kč bez DPH)

1 L
Kód: 2000000100000012
Skladem   BP: 4 
457 Kč (378 Kč bez DPH)

5,6 L
Kód: 2000000150000012
Skladem   BP: 6 
1 118 Kč (924 Kč bez DPH)

Dostupnost: Více než 10 kusů
Sazba DPH: 21%

Velkoobchodní ceny na dosah Získejte členské VO ceny až s 30% zvýhodněním!

Za studena lisovaný ricínový olej získaný lisováním semen Skočce obecného (Ricinus communis). Jinak nazýván také ricin nebo ricinovník. Jde o jediný druh skočce, zaujme především svými výrazně červenými květy. Mnohdy je pěstován jako okrasná rostlina, je nenáročný na pěstování. Může dorůstat do výšky až 10 metrů. Samičí květy jsou spíše nazelenalé, samčí červené až červenohnědé. Plody obsahují semínka s jedem zvaným ricin, který je smrtelně jedovatý. Sběrači těchto semen si mohou pouhým dotykem poškodit nervovou soustavu. Samotný olej ovšem jedovatý není! Vylisovaný olej prochází několika násobnou filtrací, zahřívá se, a tak dochází ke ztrátě jedovatých látek. Při lisování se získává také kyselina ricínolejová, kterou žádný jiný olej neobsahuje, díky tomu je tento olej vzácný. Kvůli obsahu ricínolejové kyseliny má olej velmi hustou konzistenci. Často se ředí např. s olejem z hroznových semen.

Olej má velmi světle žlutou až téměř bezbarvou barvu. Díky husté konzistenci má skvělé hydratační vlastnosti. Ve Starověkém Egyptě jeho účinky využívala sama Kleopatra. Olej využívala především jako kosmetiku. Prokazatelná schopnost podpořit růst obočí, řas a vlasů se zachovala a využívá se dodnes. Teplé obklady z ricínového oleje lze používat na bolestivé svaly a klouby. Dalším využitím je i jako přísada do motorových olejů, inkoustů a malířských barev.

Neboť má olej výrazné projímavé účinky, nepoužívejte pro vnitřní užití!

Vyhněte se styku s očima!

Použití jako surovina.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Český botanický název: Skočec obecný (Ricínovník)
Anglický název: Castor oil
Latinský název: Ricinus Communis Seed Oil
Země původu: Indie

4/5

Počet hodnocení (8)

Pro vložení vlastního hodnocení se prosím nejdříve přihlaste nebo zaregistrujte.


Oksana Ogorodnikovova
Magyar

A Ricinus olaj évszázadok óta ismert, ám számomra csak az elmúlt években került az előtérbe. Régebben is használtam szájápolásra, körömápolásra...

A Ricinus olaj évszázadok óta ismert, ám számomra csak az elmúlt években került az előtérbe. Régebben is használtam szájápolásra, körömápolásra de utóbbi időben határoztam el, hogy állandó része lesz a házi/kézműves/Á­jurvéda/holis­ztikus kozmetikum gyűjteményemnek. Arckrémbe, samponba keverem és a testápolómba is tettem már. Hashajtó tulajdonságára még nem volt szükségem, de jó tudni, és ha szükség lenne rá, alkalmazni fogom. A csomagolás nagyon praktikus, a pipetta is, és bár egy kis olaj kifolyik a pipetta mellett, eddig még egy csepp sem veszett kárba. A hajamon már most látom a pozitív változást.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Julianna Lődiné Kiss
Magyar

A székrekedés egyik legjobb ellenszere és mivel anyukám székrekedéssel küzd, így neki a coldet olajat használjuk. Mostantól ezzel fogom keverni,...

A székrekedés egyik legjobb ellenszere és mivel anyukám székrekedéssel küzd, így neki a coldet olajat használjuk. Mostantól ezzel fogom keverni, vigyázva arra, hogy azért hasmenést ne okozzon, így az adagolásra kellően oda kell figyelni. Nekem növényként is van a kertemben, legyek és egyéb rovarok távol tartása végett. Mivel erre kiválóan alkalmas, így nyáron önmagában az olajat is tudjuk erre a célra alkalmazni. Barátnőim szempilla, szemöldök növekedésének, erősítésének elősegítésére használják, maximálisan elégedettek ezen a téren is.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Marcela Sovadinová
Česky

Předchozí hodnocení paní Dagmar je vyčerpávající a souhlasím s ním. Olej je velmi hustý a voní mě po oplatcích. Takže...

Předchozí hodnocení paní Dagmar je vyčerpávající a souhlasím s ním. Olej je velmi hustý a voní mě po oplatcích. Takže z jiného soudku :) Trošku netradiční využítí ricinového oleje je při ošetření obuvi.

Všichni bojujeme se skvrnami nakožených botách po technické soli, které se v zimě nevyhneme. Mokrým hadříkem něco sundáte, ale nikdy se jí nezbavíte a rozežírá vaše boty a esteticky na kráse nepřidá, šedé mapy zůstávají.

Pokud očištěné boty nejdříve omyjete hadříkem v namočeném roztoku teplé vody s octem 1:1, necháte řádně uschnout a pak ještě přejedete hadříkem s ricinovým olejem, výsledek stojí za to. Pozor, výsledný odstín je tmavší (pozor u světlých bot), počítejte s tím.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Nejnovější hodnocení

Zkušenosti našich spokojených zákazníků

Cestovala som dnes asi 2 hodiny autobusom bez klimatizácie, vonku 30st.v tieni, nebolo mi dobre, spomenula som si, že mám...

Tatiana Jenčová Zobrazit více

Nádherná omamná vôňa olejčeka GURJUM BALSAM. Úplne ma dostala, sladkasto - korenistá vôňa, použila som ju do jojobového oleja ako...

Andrea Molnárová Zobrazit více

Olej vysokej kvality, čistej vône a úžasného účinku!

Maroš Hlatký Zobrazit více

velmi odporucam . Moja malinka ma suchu kozu a po par dnovej aplikacii nadherna zmena : :)

Janka Vojtekova Zobrazit více

absolutne fantasticky doplnok, mavala som problemy s travenim, velmi mi to pomaha :)

Janka Vojtekova Zobrazit více

Červený pomaranč je krásna ľahká, citrusová vôňa, ktorá je pre mňa vhodná ako na letné tak aj zimné dni. V...

Martina Kubištová Zobrazit více

Pure je dobrý pomocník pri upratovaní v domácnosti. Obsahuje aj čajové drevo, takže nielen osvieži priestor ale pomáha aj pri...

Oksana Ogorodnikovova Zobrazit více

Nevedela som sa dočkať, kedy mi príde zásielka. Včera mi prvá prišla. Môže sa to zdať pre niekoho neskutočné, no...

Katarína Veselská Zobrazit více

Užasný pomocník v našej záhradke, konkrétne sme mali túto hortenziu plnú nejakých zvieratek a už nekvitla, po 2x nastriekaní zmesi...

Andrea Molnárová Zobrazit více

NOPA je rozhodne hodná svojho mena NO PAIN. Vôňa je príjemná, harmonická. Účinky predčili všetky moje očakávania. Bolesť mi ustupuje...

Júlia Verešová Zobrazit více

Prve privonanie ma veru neoslovilo..Na nejaky cas som vodu odlozila.No ked som knej privonala po nejakom case, prisla mi ovela...

Monika Popovičová Zobrazit více

Kadidlo serrata pouzivam zriedene v nosnom oleji na cistenie mliecnych zubkov mojej dcerky, ktora ma viacero kazov. Na jednom zubku...

Monika Popovičová Zobrazit více

Tvarovo i materiálovo nadherny objekt s blahodarnou funkciou difuzeru. Dost vyrazny je aj vdaka jeho vacsim rozmerom, ktore ho predurcuju...

Monika Popovičová Zobrazit více

Spociatku sme vahali, prisiel nam neobvyklo lacny, no splnil vsetky ocakavania, sme snim velmi spokojni. Velmi prijemny mnimalizmus po tvarovej...

Monika Popovičová Zobrazit více

BEWIT INF

Bez hodnocení

Podla odporucani na bolestivy ischias som INF mamine ktora nanho trpi objednala spolu s kadidlom serrata. Uz zo dva mesiace...

Monika Popovičová Zobrazit více

Při objednávce nad 400 BP
 
info@bewit.love
 
+420 732 790 599