Produkt tego miesiąca to POMARAŃCZA. Kupujesz za połowę ceny.
OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY - FONTANNA MŁODOŚCI
OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY - FONTANNA MŁODOŚCI - 1
100% pure and natural AHINSA PRODUCED WITH LOVE VEGAN

OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY

FONTANNA MŁODOŚCI

Rosa Canina Seed Extract Oil

(4x)

Olej z dzikiej róży idealnie nadaje się do pielęgnacji skóry dojrzałej i wrażliwej oraz do skóry z bliznami.


50 ml
Kod produktu: 7000000200500031
W magazynie   BP: 2.3 
27,36 zł (22,24 zł Cena bez VAT)

150 ml (3 sztuk x 50 ml)
Kod produktu: 7000000200500031
W magazynie   BP: 3.45 
77,97 zł (63,39 zł Cena bez VAT)

Dostępność: Więcej niż 10 sztuk
Stawka VAT: 23%

Ceny hurtowe na wyciągnięcie ręki Uzyskaj ceny VO członków z 30% rabatem!

Olej z dzikiej róży jest świetny w pielęgnacji skóry z bliznami

Król naturalnych olejów – właśnie tak nazywany jest olej z dzikiej róży z uwagi na jego niezwykłe, transformujące właściwości. Może sprostać wymaganiom wszelkich rodzajów skóry, ale idealnie nadaje się szczególnie do pielęgnacji skóry z bliznami.

Pożegnaj się z bliznami

Olej z dzikiej róży tradycyjnie stosuje się do zmniejszania widoczności małych blizn.[1] Kluczową rolę w tym działaniu odgrywa wysoka zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych: linolowego i oleinowego, które w sposób synergiczny równoważą naturalne funkcje fizjologiczne skóry, sprawiając, że staje się ona promienna i elastyczna.

Olej należy do tzw. suchych olejów, dzięki czemu łatwo się wchłania i nie pozostawia po sobie tłustej warstwy.

Synonim dla anti-aging

Olej z dzikiej róży zapewnia ponadstandardową pielęgnację nawet dla skóry zmęczonej i starzejącej się, i to przede wszystkim z uwagi na zawartą w nim witaminę E, która chroni skórę przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych i jednocześnie wspomaga jej witalność. Ponadto zbilansowana zawartość kwasów tłuszczowych w oleju poprawia ogólną jędrność i elastyczność skóry. [3]

Droga do ujednoliconej cery

Karotenoidy naturalnie występujące w oleju z dzikiej róży nadają mu charakterystyczny, pomarańczowy kolor, za sprawą którego koloryt Twojej skóry stanie się idealnie ujednolicony.[4]

 

KORZYŚCI, JAKIE OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY PRZYNOSI TWOJEMU CIAŁU

  • Chroni skórę przed wolnymi rodnikami
  • Idealny do pielęgnacji skóry z bliznami
  • Poprawia elastyczność skóry i intensywnie ją nawilża
  • Ujednolica koloryt cery
  • Łatwo się wchłania, nie pozostawiając po sobie tłustego filmu
  • Znajduje zastosowanie jako olej nośny dla olejków eterycznych BEWIT – wymieszanie prowadzi do wydłużenia czasu wchłaniania się olejku eterycznego
  • W połączeniu z hydrolatami BEWIT zadba o głębokie nawilżenie i równowagę skóry

 

HISTORIA

Pomocnik nie tylko starożytnych chińskich lekarzy

Już starożytni chińscy lekarze sporządzali własne preparaty z owoców dzikiej róży, które przepisywali na liczne dolegliwości. Owoce dzikiej róży były również wielką pomocą w czasach II wojny światowej, kiedy to, z uwagi na bardzo wysoką zawartość witaminy C, stanowiły pełnowartościową alternatywę dla owoców cytrusowych.

 

KRAJ POCHODZENIA: INDIE

Tłoczony na zimno olej z owoców dzikiej róży

Róża canina (Rosa canina) – dziko rosnący gatunek krzewu z rodziny różowatych. Olej z dzikiej róży pozyskiwany jest z jej owoców w delikatny sposób, tłoczeniem na zimno.

 

SKŁAD

Rosa Canina Seed Oil

 

SPOSÓB UŻYCIA

Odmładzająca pielęgnacja dla Twojej skóry

Nakładaj jako olej do twarzy na skórę twarzy i dekoltu. Olej z dzikiej róży jest odpowiedni do sporządzania kosmetyków – w połączeniu z dowolnym olejkiem eterycznym BEWIT i olejem nośnym możesz przygotować sobie mieszankę według własnych upodobań i tym samym wydłużyć czas wchłaniania samych olejków eterycznych.

 

ŹRÓDŁA

[1] P. Valerón-Almazán, A.J. Gómez-Duaso, N. Santana-Molina, M.A. García-Bello, G. Carretero, Evolution of Post-Surgical Scars Treated with Pure Rosehip Seed Oil, J. Cosmet. Dermatol. Sci. Appl. 05 (2015) 161. https://doi.org/…a.2015.52019.

[2] R. Qadir, F. Anwar, Chapter 28 – Cold pressed rosehip seed oil, in: M.F. Ramadan (Ed.), Cold Press. Oils, Academic Press, 2020: pp. 315–322. https://doi.org/…88-1.00028-1.

[3] L. Phetcharat, K. Wongsuphasawat, K. Winther, The effectiveness of a standardized rose hip powder, containing seeds and shells of Rosa canina, on cell longevity, skin wrinkles, moisture, and elasticity, Clin. Interv. Aging. 10 (2015) 1849–1856. https://doi.org/…7/CIA.S90092.

[4] I. Mármol, C. Sánchez-de-Diego, N. Jiménez-Moreno, C. Ancín-Azpilicueta, M.J. Rodríguez-Yoldi, Therapeutic Applications of Rose Hips from Different Rosa Species, Int. J. Mol. Sci. 18 (2017) 1137. https://doi.org/…ijms18061137.

Opinie Klientów
100%(4x)

Alicja Mendel
21.09.2022 23:44

Olejek różany ma piękny, delikatny zapach i doskonale wchłania się w skórę , nie pozostawiając tłustej warstwy. Można go stosować nawet pod makijaż. Doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji dojrzałej skory, na której pojawiły się już…


Dominika Kośla
29.05.2022 16:31

pachnący , delikatny olejek idealnie wchłaniający się w skórę pozostawiający ją gładką i delikatną.


Pokaż wszystkie (4)

Technologie i proces produkcji

100% pure and natural

Wszystkie składniki produktu są w 100% czyste i naturalne, niesyntetyczne.

AHINSA

Etyczne podejście tkwi w szacunku do wszystkich żywych istot = nasze produkty nigdy nie były testowane na zwierzętach, nie są testowane obecnie i nie będą testowane nigdy w przyszłości.

PRODUCED WITH LOVE

Produkt został opracowany i wyprodukowany w atmosferze miłości, harmonii i z myślą o wszystkich, którzy będą go używać.

VEGAN

Produkt jest odpowiedni dla wegan. Nie zawiera żadnych części pochodzenia zwierzęcego i w ramach jego produkcji nie użyto takich części.

Pokaż wszystkie (4)
5/5

Ilość opinii (4)

Pro vložení vlastního hodnocení se prosím nejdříve přihlaste nebo zaregistrujte.


Alicja Mendel
Polski

Olejek różany ma piękny, delikatny zapach i doskonale wchłania się w skórę , nie pozostawiając tłustej warstwy. Można go stosować...

Olejek różany ma piękny, delikatny zapach i doskonale wchłania się w skórę , nie pozostawiając tłustej warstwy. Można go stosować nawet pod makijaż. Doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji dojrzałej skory, na której pojawiły się już zmarszczki oraz do skory suchej, wymagającej większej delikatności i szczególnego wsparcia. Od kiedy go stosuję, moja cera stała się bardziej napięta a koloryt się wyrównał.

301729796_1242678646532048_3799295320649080646_n.jpg
Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Dominika Kośla
Polski

pachnący , delikatny olejek idealnie wchłaniający się w skórę pozostawiający ją gładką i delikatną.

pachnący , delikatny olejek idealnie wchłaniający się w skórę pozostawiający ją gładką i delikatną.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Rita Nèdó
Magyar

Kombinált zsíros arc bőrrel rendelkezem, arcom egész felületébe masszirozva nem szívódik jól be a börömbe, zsíros os foltokat hagy...

Kombinált zsíros arc bőrrel rendelkezem, arcom egész felületébe masszirozva nem szívódik jól be a börömbe, zsíros os foltokat hagy. Ezért csak szemkörnyékre, nyakra, dekoltázsra használok egy pumpányit.Szép, kisimult lesz tőle a bőr. Felváltva használom a szőlőmaggal, jojobával, mandulával.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Marcela Sovadinová
Česky

Šípkový olej je vynikající na hojení poškozené pokožky. Jizvy a uzavřené ranky, pokud jsou ošetřovány pravidelně, se hojí rychleji a...

Šípkový olej je vynikající na hojení poškozené pokožky. Jizvy a uzavřené ranky, pokud jsou ošetřovány pravidelně, se hojí rychleji a beze stop. A dokonce mě zafungoval i na starší velkou širokou jizvu. Velice doporučuji ho nakombinovat s éterickým olejem Levandule, tím ho povýšíte na bojovníka proti jizvám. A hezky mě voní.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Najnowsze recenzje

Doświadczenie naszych klientów

Bardzo lubię jego smak. Smakuje jak dobra pralinka. Mam trudność w opanowaniu się i nie zjedzeniu całego sloika. Na...

Irmina Rak Zobacz więcej

Borovice

Bez hodnocení

Od 2 miesięcy testuję olejki z firmy Bewit. Muszę przyznać, że jest to bardzo dobry wybór. Szeroka oferta i...

Aleksandra Drewniak Zobacz więcej

Od 2 miesięcy testuję olejki z firmy Bewit. Muszę przyznać, że jest to bardzo dobry wybór. Szeroka oferta i...

Aleksandra Drewniak Zobacz więcej

Nie trzeba czekać do Świąt, aby cieszyć się zapachem tego olejku. Jego ciepłe aromaty - cynamon, goździki- przywodzą nam na...

Anna Osipiuk Zobacz więcej

Na początku byłam zdziwiona zapachem, po otwarciu butelki wydał się być sztuczny. Z czasem ten zapach się ulotnił i pachnie...

Karina Kamińska Zobacz więcej

Olejek pomarańczowy spełnił moje oczekiwania.Pomógł mi przy bólu migrenowym głowy , ukoił i uspokoił.Polecam

Ewa Wirkus Zobacz więcej

Cudowny zapach, aż chce się ….. dać ponieść uniesieniom . Ma w sobie coś bardzo tajemniczego .

Joanna Brzeziak Zobacz więcej

Bardzo lubię! Przepięknie pachnie, dodaje super klimat 🙂 uwielbiam do masażu!

Mariusz Durka Zobacz więcej

Cudowny olejek, to już kolejna buteleczka w użyciu. Używam go bo wspiera moje skupienie, pomaga w osiągnięciu spokoju, komfortu...

Bożena Uziębło Zobacz więcej

Palo Santo to święty zapach, dający wgląd w mistyczny charakter rzeczywistości. Podoba się szczególnie tym moim klientkom, które praktykują jogę,...

Anna Osipiuk Zobacz więcej