Produkt tego miesiąca to POMARAŃCZA, CZERWONA. Kupujesz za połowę ceny.
OLEJ RYCYNOWY, 200 ML -
OLEJ RYCYNOWY, 200 ML -  - 1

OLEJ RYCYNOWY, 200 ML

BEWIT CASTOR SEED OIL

Ricinus Comunis Seed Oil

(3x)

Olej roślinny, tłoczony na zimno. Oleje roślinne nazywane są płynnym światłem. Stanowią rezerwuar energii i wielu unikalnych substancji i składników odżywczych. Użyj jako surowca.


200 ml
Kod produktu: 2000000102000012
W magazynie   BP: 1 
118 Kč (98 Kč Cena bez VAT)

1 L
Kod produktu: 2000000100000012
W magazynie   BP: 4 
457 Kč (378 Kč Cena bez VAT)

5,6 L
Kod produktu: 2000000150000012
W magazynie   BP: 6 
1 118 Kč (924 Kč Cena bez VAT)

Dostępność: Więcej niż 10 sztuk
Stawka VAT: 21%

Ceny hurtowe na wyciągnięcie ręki Uzyskaj ceny VO członków z 30% rabatem!

Za studena lisovaný ricínový olej získaný lisováním semen Skočce obecného (Ricinus communis). Jinak nazýván také ricin nebo ricinovník. Jde o jediný druh skočce, zaujme především svými výrazně červenými květy. Mnohdy je pěstován jako okrasná rostlina, je nenáročný na pěstování. Může dorůstat do výšky až 10 metrů. Samičí květy jsou spíše nazelenalé, samčí červené až červenohnědé. Plody obsahují semínka s jedem zvaným ricin, který je smrtelně jedovatý. Sběrači těchto semen si mohou pouhým dotykem poškodit nervovou soustavu. Samotný olej ovšem jedovatý není! Vylisovaný olej prochází několika násobnou filtrací, zahřívá se, a tak dochází ke ztrátě jedovatých látek. Při lisování se získává také kyselina ricínolejová, kterou žádný jiný olej neobsahuje, díky tomu je tento olej vzácný. Kvůli obsahu ricínolejové kyseliny má olej velmi hustou konzistenci. Často se ředí např. s olejem z hroznových semen.

Olej má velmi světle žlutou až téměř bezbarvou barvu. Díky husté konzistenci má skvělé hydratační vlastnosti. Ve Starověkém Egyptě jeho účinky využívala sama Kleopatra. Olej využívala především jako kosmetiku. Prokazatelná schopnost podpořit růst obočí, řas a vlasů se zachovala a využívá se dodnes. Teplé obklady z ricínového oleje lze používat na bolestivé svaly a klouby. Dalším využitím je i jako přísada do motorových olejů, inkoustů a malířských barev.

Neboť má olej výrazné projímavé účinky, nepoužívejte pro vnitřní užití!

Vyhněte se styku s očima!

Použití jako surovina.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Český botanický název: Skočec obecný (Ricínovník)
Anglický název: Castor oil
Latinský název: Ricinus Communis Seed Oil
Země původu: Indie

4/5

Ilość opinii (8)

Pro vložení vlastního hodnocení se prosím nejdříve přihlaste nebo zaregistrujte.


Oksana Ogorodnikovova
Magyar

A Ricinus olaj évszázadok óta ismert, ám számomra csak az elmúlt években került az előtérbe. Régebben is használtam szájápolásra, körömápolásra...

A Ricinus olaj évszázadok óta ismert, ám számomra csak az elmúlt években került az előtérbe. Régebben is használtam szájápolásra, körömápolásra de utóbbi időben határoztam el, hogy állandó része lesz a házi/kézműves/Á­jurvéda/holis­ztikus kozmetikum gyűjteményemnek. Arckrémbe, samponba keverem és a testápolómba is tettem már. Hashajtó tulajdonságára még nem volt szükségem, de jó tudni, és ha szükség lenne rá, alkalmazni fogom. A csomagolás nagyon praktikus, a pipetta is, és bár egy kis olaj kifolyik a pipetta mellett, eddig még egy csepp sem veszett kárba. A hajamon már most látom a pozitív változást.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Julianna Lődiné Kiss
Magyar

A székrekedés egyik legjobb ellenszere és mivel anyukám székrekedéssel küzd, így neki a coldet olajat használjuk. Mostantól ezzel fogom keverni,...

A székrekedés egyik legjobb ellenszere és mivel anyukám székrekedéssel küzd, így neki a coldet olajat használjuk. Mostantól ezzel fogom keverni, vigyázva arra, hogy azért hasmenést ne okozzon, így az adagolásra kellően oda kell figyelni. Nekem növényként is van a kertemben, legyek és egyéb rovarok távol tartása végett. Mivel erre kiválóan alkalmas, így nyáron önmagában az olajat is tudjuk erre a célra alkalmazni. Barátnőim szempilla, szemöldök növekedésének, erősítésének elősegítésére használják, maximálisan elégedettek ezen a téren is.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Marcela Sovadinová
Česky

Předchozí hodnocení paní Dagmar je vyčerpávající a souhlasím s ním. Olej je velmi hustý a voní mě po oplatcích. Takže...

Předchozí hodnocení paní Dagmar je vyčerpávající a souhlasím s ním. Olej je velmi hustý a voní mě po oplatcích. Takže z jiného soudku :) Trošku netradiční využítí ricinového oleje je při ošetření obuvi.

Všichni bojujeme se skvrnami nakožených botách po technické soli, které se v zimě nevyhneme. Mokrým hadříkem něco sundáte, ale nikdy se jí nezbavíte a rozežírá vaše boty a esteticky na kráse nepřidá, šedé mapy zůstávají.

Pokud očištěné boty nejdříve omyjete hadříkem v namočeném roztoku teplé vody s octem 1:1, necháte řádně uschnout a pak ještě přejedete hadříkem s ricinovým olejem, výsledek stojí za to. Pozor, výsledný odstín je tmavší (pozor u světlých bot), počítejte s tím.

Přihlášení zákazníci mohou hodnocení označit jako užitečné.

Najnowsze recenzje

Doświadczenie naszych klientów

Sosna odświeża i pobudza do działania. Dodaję do kąpieli z solą aby uzyskać lepszy efekt oczyszczający i ciało i...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Levandule RAW, CO₂

Bez hodnocení

Olejek lawendowy ma mocny zapach. Odurza w bardzo pozytywny sposób. Dodaję do kąpieli, do dyfuzora- wdycham pierwsze 10 minut po...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Olejek ma śliczny słodko cytrusowy zapach. Bardzo kojący i uspokajający ale jednocześnie cytrusowe nutki są bardzo orzeźwiające. Rano wdycham z...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

BEWIT LOVE

Bez hodnocení

LOVE.MIŁOŚĆ.Piękny ,delikatny a zarazem bardzo wyrazisty zapach.Długo czuć go w powietrzu.Tajemniczy i słodki jak miłość.Pasuje na wieczór i...

BoŻena SobaŃska Zobacz więcej

Olejek pomarańczowy.Orzeźwiający.Pobudza do działania i u mmie wywołuje uśmiechna twarzy.Bardzo go lubię.Polecam.

BoŻena SobaŃska Zobacz więcej

Eukalyptus globulus

Bez hodnocení

Eukaliptus.Cudowny olejek.Zapach trochę kamforowy.Leczniczy.Mam alergiczny katar.Ten olejek bardzo mi pomógł.Pomaga mi w oddychaniu .Wącham go prosto z butelki.Polecam gorąco.

BoŻena SobaŃska Zobacz więcej

Używam w dyfuzorze podczas medytacji. Zapach jest przyjemny, cytrynowo - różany, słodki ale delikatny. Powoli uspokaja, wycisza. Pomaga zatrzymać...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Olejku używam przy pierwszych objawach przeziębieniach i bólu gardła. wdychany z dyfuzora działa antybakteryjnie i pomaga zwalczyć infekcję. Jego piękny...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Bardzo fajnie używa się tego olejku jako serum do twarzy. Ma dość intensywny zapach. Wygładza nieco skórę pod oczami. ...

Joanna Sibrecht Zobacz więcej

Produkt ma postać kremowego, gęstego, mocno czekoladowego kremu o pięknym zapachu i smaku. Używam Prawtein Moon w trakcie menopauzy. Świetnie...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Chlorella ma postać malutkich tabletek, które łatwo połknąć. Nie ma nieprzyjemnego zapachu, więc jest idealna dla osób, które mają problem...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Růžové dřevo

Bez hodnocení

Bardzo ładnie pachnie. Ostatnio zrobiłam perfumetkę. 5 kropli olejku różnego i 5 olejku green mandarin.Całość dopełniłam do...

BoŻena SobaŃska Zobacz więcej

Oliwa jest bardzo delikatna w smaku. Nie posiada goryczki, więc świetnie sprawdza się w kuracjach zdrowotnych, gdy np. trzeba ją...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Hydrolat ma mocny intensywny zapach, który jednak na skórze jest bardzo delikatny. Wspaniale odświeża a nasączony nim wacik położony na...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Sprawdza się idealnie w pokoju dziennym jak i w sypialni. Ustawiam na 2h i zostawiam na noc a delikatna mgiełka...

Katarzyna Podkowa Zobacz więcej

Przy zamówieniu powyżej 400 BP
 
info@bewit.pl
 
+48 793 542 957